Haza > Hírek > Tartalom

Csigahajtás (1)

Jul 26, 2017

Acsigahajtása felszerelés megállapodás, amelyben aféregszemek (melyik egy fogaskerék, egy csavar formájában), a aCsigahajtómű(melyik hasonló-ban megjelenés, spur fogaskerék). A két elem is nevezik aféreg csavarésCsigakerék. A terminológia gyakran összetévesztik a pontatlan kifejezés használataCsigahajtóműhivatkozni a féreg, a hajtómű vagy a csigahajtás egy egységként.

Egyéb felszerelés megállapodások, mint a csigahajtás csökkenti a forgási sebesség, vagy nagyobb nyomatékot továbbítja. A féreg egyik példája egy csavart, az egyik a hat egyszerű gépek.

Az egyik fő előnye a Csigahajtómű meghajtó egységek is, hogy azok át 90 fokos mozgás.

Magyarázat

Asebességváltómegtervezett egy féreg és a féreg-kerék használata lényegesen kisebb, mint egy sima készültSpur fogaskerekek, és a meghajtó tengely egymással 90 °-os. Az egyegyetlen startminden 360 °-os fordulat a féreg, a féreg a Csigahajtómű előleget csak egy fog-a felszerelés. Tehát, függetlenül attól, hogy a féreg méret (ésszerű műszaki korlátok ellenére), az áttétel van a"a méret a Csigahajtómű - to - 1". Tekintettel arra, hogy egy egységes start féreg, egy 20 fogat Csigahajtómű csökkenti a sebességet, az arány 20:1. A spur fogaskerekek a sebességváltó 12 fogak egy 240 fogat felszerelés, azonos 20:1 arányú eléréséhez meg kell egyeznie. Ha a skálázott pályán (DP) az egyes felszerelések ugyanaz, majd, a fizikai mérete a 240 fog tekintetében a felszerelés, hogy a 20 fogat felszerelés, a féreg megállapodás ezért jelentősen kisebb méretűek.

Típusok

Vannak három különböző típusú fogaskerekek, hogy a csigahajtás is használható.

Az első aSzakállas amandinaCsigahajtóművek. Ezek nem is atorok, vagy a horony, féreg vagy a Csigakerék kerületén megmunkálni. A második a single-throated Csigahajtóművek, amelyben a Csigakerék szakállas. Az utolsó típus a dupla-throated Csigahajtóművek, amelyek mind a fogaskerekek, szakállas. Ez a fajta hajtómű támogathatja a legnagyobb terhelés.[1]

Egy borítékolás (homokóra) féreg van egy vagy több fogát, és növeli a átmérőjű a mindkét végén felé a középső részét.[2]

Wormgearing dupla borítékolás borítékolás férgek pároztatott a teljesen borítékolás wormgears áll. Az is ismert, mint globoidal wormgearing.[3]

A továbbítás irányától

Ellentétben a hagyományos sebességváltó vonatok, a továbbítás irányától (tengely vs kimenőtengelye) nem visszafordítható, mikor használ nagy kicsinyítési arányokat, köszönhetően a nagyobb részt a féreg és a féreg-kerék, súrlódás, amikor általában egy egyszeri indítás (egy spirális) féreg van használt. Ez lehet egy előny, amikor, kívánatos, hogy megszüntesse a vezetés a bemeneti kimeneti lehetőségét. Ha a több kezdőpontú féreg (több spirálok) használnak, akkor az arány ennek megfelelően csökkenti afékező hatásegy féreg és a Csigahajtómű lehet, hogy kedvezményes, ahogy lehet, hogy a hajtómű képes vezetni a féreg.

Csigahajtómű felépítése, amely a felszerelés nem tudja vezetni a féreg nevezzükSelf-lo

emberkereskedelem. Akár egy féreg és a felszerelés önzáró attól függ, hogy a belépő szöggel, a nyomás szög és a súrlódási együttható.