Haza > Hírek > Tartalom

Mit kell figyelembe venni a motor megvásárlásakor?

Mar 04, 2017

Számos olyan jellemzőre van szükség, amelyre figyelmet kell fordítani a motor kiválasztásakor, de a feszültség, az áramerősség, a nyomaték és a sebesség (RPM) a legfontosabbak.  

Jelenlegi   Ami a motor teljesítményét és túl sok áramot okoz a motor károsodásának. A DC motorok esetében fontos a működtetés és az ütköző áramerőssége. Az üzemi áram az átlagos áramerősség, amelyet a motor várhatóan tipikus nyomatékkal fog húzni. A leeresztõ áram elegendõ nyomatékot biztosít ahhoz, hogy a motor leállhasson, vagy 0RPM. Ez a maximális árammennyiség, amelyet a motornak képesnek kell lennie, valamint a maximális teljesítményt, ha megszorozta a névleges feszültséggel. A hőcserélők fontosak, hogy folyamatosan futnak a motoron, vagy a névleges feszültségnél magasabbra futnak annak érdekében, hogy a tekercseket megolvadják.

Feszültség   Arra használják, hogy az egyik irányba folyó nettó áramot tartsák, és visszaszorítsák az áramot. Minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a nyomaték. A DC motor feszültségosztálya a leghatékonyabb feszültséget jelzi futás közben. Ügyeljen arra, hogy az ajánlott feszültséget alkalmazza. Ha túl kevés feszültséget alkalmaz, a motor nem fog működni, míg túl sok volt a rövid tekercs, ami áramkimaradáshoz vagy teljes megsemmisítéshez vezethet.  

A működési és ütköző értékeket szintén figyelembe kell venni forgatónyomatékkal. Üzemeltetési   Nyomaték a forgatónyomaték nagysága, amelyet a motort úgy terveztek meg, hogy megtervezze és megállítsa a forgatónyomatékot a nyomaték nagysága, amikor a hatalom felhajtásakor a hatalom kerül felhasználásra. Mindig szem előtt kell tartani a szükséges működési nyomatékot, de egyes alkalmazásoknál meg kell tudniuk, hogy milyen messze lehet mozogni a motort. Például egy kerekes robot esetében a jó nyomaték jó ugrást jelent, de ügyelni kell arra, hogy a csillapítónyomaték elég erős legyen ahhoz, hogy felemelje a robot súlyát. Ebben az esetben a nyomaték fontosabb, mint a sebesség.

A sebesség vagy a sebesség (RPM) összetett lehet a motorok tekintetében. Az általános szabály az, hogy a motorok a legmagasabb fordulatszámon a leghatékonyabban futnak, de nem mindig lehetséges, ha a sebességváltás szükséges. A fogaskerekek hozzáadásával csökken a motor hatékonysága, ezért vegye figyelembe a sebességet és a nyomatékcsökkentést is.  

Ezek az alapok, amelyeket figyelembe kell venni a motor kiválasztásakor. Tekintse meg az alkalmazás céljait, és milyen aktuálisan használja a megfelelő motortípus kiválasztását. Az alkalmazás specifikációja, például a feszültség, az áramerősség, a nyomaték és a sebesség határozza meg, melyik motor a legalkalmasabb, ezért ügyeljen arra, hogy figyeljen a követelményekre.