Haza > Hírek > Tartalom

Mekkora a különbség A DC Motor és a szervo Motor

Jul 14, 2017

A DC motor két vezetékes kapcsolattal rendelkezik. Minden meghajtó tápellátása át e két vezetékkel – gondol-ból egy villanykörte. Ha bekapcsolja a DC motor, csak kezd spinning körbe-körbe. A legtöbb egyenáramú motorok is elég gyors, körülbelül 5000 RPM (fordulat / perc).

A DC motor a sebesség (vagy pontosabban, a power level) ellenőrzött nevezett technikávalimpulzus szélesség moduláció, vagy egyszerűenPWM. Ez az ötlet ellenőrzése a motor teljesítmény szintenstrobing a be- és kikapcsoló. A kulcsfogalom itt vanbekapcsolási idő— idő százalékos értékét"a" és "le idő." Ha a teljesítmény csak 1/2, az idő, a motor fut 1/2 a hatalom, a teljes működése.

Ha bekapcsoljuk a hatalom, és ki elég gyorsan, akkor csak úgy tűnik, mint a motor fut gyengébb — van nem dadogás. Ez az, mit jelent a PWM, amikor hivatkozva a egyenáramú motorok. A praktikus Tanács DC motor teljesítmény meghajtó áramkörök egyszerűen kapcsol hébe- hóba, és a motor fut lassabban, mert ez csak kap áramot 25 %, 50 %-át, vagy néhány más tört százaléka az idő.

Szervo motor egy teljesen más történet. A szervo motor valójában egy szerelvény négy dolog: egy normál DC motor, a sebességváltó egységéből, pozíció érzékelő eszköz (általában a potenciométer – egy kötet-irányít gomb), és egy vezérlő áramkörrel.

A szervo feladata, hogy kap egy vezérlőjelre, amely egykívánt kimeneti helyzetének a szervo tengely, és a hatalom a DC motor vonatkozik, amíg a tengely kiderül, hogy ez az álláspont. A pozíció érzékelő készülék segítségével határozzák meg a tengely forgási, így tudja, milyen módon a motor parancsolta helyzetét a tengely mozogni kell-e kapcsolni. A tengely általában csinálnemkerek szabadon forog, és körül, mint a DC motor, de inkább csak viszont 200 fokos vagy tehát oda-vissza.

A szervó a 3 vezetékes kapcsolattal rendelkezik: erő, a földön és az ellenőrzés. Az áramforrás folyamatosan kell alkalmazni; a szervó van a saját, aktuális levonni a hálózati kábelt, hogy hajt a motor meghajtó elektronika.

Az ellenőrző jel impulzus szélesség modulált (PWM), de itt aidőtartamaa folyamatos pozitív impulzus határozza meg, hogy apozícióa szervo tengely. Például egy 1.520 ezredmásodperc Érverés a középső helyzetbe a Futaba S148 szervó. Egy hosszabb impulzus teszi a szervo kapcsolja az óramutató járásával megegyező irányban a központ helyére, és egy rövidebb impulzus teszi a szervo fordulni elleni-óramutató járásával ellentétesen-tól-center állást.

A szervo vezérlő impulzus ismétlődik minden 20 ezredmásodperc. -Ban lényeg minden 20 ezredmásodperc, mondja a szervó, "megy itt."

-Hoz újra bedugni, van két fontos különbség az ellenőrzési impulzus a szervo motor, szemben a DC motor. Először is a szervo motor, terhelhetősége (időben vs szabadidő-) vannincs értelmeegyáltalán – minden, ami számít az az abszolút időtartama a folyamatos pozitív impulzus, amely megfelel a szervo tengely parancsolta kimeneti állást. Másodszor a szervó van a saját power electronics, ígynagyon kevés energiátfolyik át a vezérlőjel. Minden ereje levonni a hatalom vezet, amely kell egyszerűen akasztott fel egy erősáramú forrás 5 v.

Ezzel szemben ez a DC motor. A praktikus táblán van adott motoros meghajtó áramkörök négy egyenáramú motorok. Ne feledje, egyenáramú motor, mint egy villanykörte; Ez birtokol nem elektronika, saját, és ez megköveteli a meghajtó aktuális szállítandó ez nagy mennyiségű. Ez a funkció a L293D zseton praktikus a hajón, cselekedni, mint a működési egyenáramú motorok nagy kapcsolók.

Tervek és szoftver-illesztőprogramokkapnak a két szervomotor a HB-tól működik. Ez történik, egyszerűen azáltal, hogy tartalék digitális kimenet, amely használatával hozza létre a pontos időzítés hullámforma, amely a szervo használja, mint a vezérlőelem beviteli. Nagyon kevés jelenlegi ráfolyik a szervo vezérlő jeleket, mert a szervó van a saját belső meghajtó elektronika fut a beépített motorok.