Haza > Hírek > Tartalom

Mi a léptető motor?

Jan 08, 2020

Léptőmotorimpulzusmotornak is nevezik, amely a legalapvetőbb elektromágnes elven alapul, egyfajta szabad forgó elektromágnes, hatáselve függ a légrés áteresztőképességének változásától az elektromágneses nyomaték előállításához. Az eredeti modell évről évre. Kísérlet történt a hidrogénívlámpa elektródaátviteli mechanizmusának szabályozására. Ez tekinthető az eredeti léptő motor. század elején a léptetőmotorokat széles körben használták az automatikus telefonbeszélgetésekben. Mivel a nyugati kapitalista hatalmak harcoltak a kolóniákért, a léptetőmotorokat széles körben használták olyan független rendszerekben, mint a hajók és a repülőgépek, amelyek nem rendelkeztek ac hatalommal. A tranzisztor feltalálását az 1950-es évek végén fokozatosan alkalmazták a léptetőmotorokra is, megkönnyítve ezzel a digitális vezérlést. Az 1980-as évek óta a léptőmotort rugalmasabb és sokoldalúbb módon vezérlik, köszönhetően az olcsó mikroszámítógépek megjelenésének.

Stepping Motor

A legnagyobb különbség a léptető motor és más vezérlőmotorok között az, hogy megkapja a digitális vezérlőjel elektromos impulzusjelét, és átalakítja a megfelelő szög- vagy lineáris elmozdulássá. És ez nyitott hurok pozíció vezérlés, bemenet impulzus jelet, hogy egy meghatározott helyzetben növekmény, egy úgynevezett növekményes pozíció vezérlő rendszer, mint a hagyományos dc vezérlő rendszer, a költségek jelentősen csökkent, szinte nem kell elvégezni a rendszer beállítása. A léptőmotor szögelmozdulása szigorúan arányos az impulzusok bemeneti számával, és időben szinkronizálja az impulzust. Ezért mindaddig, amíg az impulzusok száma, a frekvencia és a motor tekercselési fázisa szabályozott, a szükséges szög, sebesség és irány érhető el.

Stepper motor Kínában kezdődött az 1970-es évek elején, a közép-hetvenes közepéig nyolcvanas késztermék fejlesztési fázisban, folyamatosan új fajták és nagy teljesítményű motor, jelenleg a fejlesztés a tudomány és a technológia, különösen az állandó mágneses anyag és a fejlesztés a félvezető technológia, a számítástechnika, hogy a léptető motor széles körben alkalmazzák számos területen.


Léptetőmotor-vezérlési technológia és fejlesztés áttekintése

A vezérléshez speciális motorként a léptőmotor nem csatlakoztatható közvetlenül a dc vagy ac tápegységhez, ezért azt egy speciális tápegység léppazerjesztőjével kell meghajtani. Használt mikroelektronikai technológia, különösen a számítógépes technológia fejlesztése, a vezérlő impulzus jelgenerátor a hardver végrehajtása, külön alkatrészek vagy integrált áramkör kerül elfogadásra a rendszer vezérlő áramkör, hibakeresés telepítés összetett, nem csak fogyaszt nagy számú alkatrészek, és egyszer véglegesítése után a tervezés, hogy változtassa meg a vezérlési tervet kell újratervezni áramkör. Ez szükségessé teszi, hogy dolgozzon ki különböző vezetők a különböző motorok, ami nehéz fejleszteni és drága fejleszteni, és nehéz ellenőrizni, amely korlátozza a előmozdítása léptető motorok.

Mivel a léptőmotor egy olyan eszköz, amely átalakítja az elektromos impulzusok diszkrét mechanikai mozgás, a nagyon jó ellenőrzési jellemző adatokat, ezért a számítógép lesz az ideális lépekénnyírás vezető forrása, a fejlesztés a mikroelektronika és a számítógépes technológia, szoftver és hardver kombináció szolgalmi mód vált a mainstream, által termelt program vezérlő impulzus, a hardver áramkör. Mikrokontroller a szoftver segítségével, hogy ellenőrizzék a léptő motor, jobb an- Ezért vált elkerülhetetlen tendencia, hogy ellenőrizzék léptőmotor egycsipes mikroszámítógép, amely szintén megfelel a trend a digitális időkben.