Haza > Hírek > Tartalom

Mi pontosan egy léptető motor

Apr 27, 2017

A léptetőmotorok a szokásos DC motoroktól eltérőek, legalább négy fontos módon.

Az első különbség az, hogy nincsenek kefék vagy kapcsolókészülék (az egyenáramú motor részei, amelyek megfordítják az elektromos áramot, és megtartják a forgó rotor forgó részét - állandóan ugyanabban az irányban). Más szóval, a léptetőmotorok példák arra, amit " kefe nélküli" motoroknak nevezünk. (A kerekes csomópontokban elrejtett elektromos elektromos járművekben is kefe nélküli motorok találhatók, amelyeket úgy használnak, hogy hubmotorok.)

A második nagy különbség az, ami forog. Ne feledje, hogy egy alap egyenáramú motorban van egy állandó állandó mágnes vagy mágnes, amely statikus marad, az állórészként ismert, és egy belső tekercs vagy tekercsek, amelyek belülről forognak, azaz a rotor. A kefe nélküli hubmotorban a huzal tekercsei a középpontban statikusak, és az állandó mágnesek köröztek körülötte. A léptetőmotor ismét különböző. Ezúttal az állandó mágnesek belülről vannak és forgatják (a rotorot alkotják), miközben a tekercsek kívülről vannak és statikusak maradnak (az állórészet alkotják).

A harmadik nagy különbség a hagyományos DC motor és a léptetőmotor között az állórész és a rotor tervezésénél van. Egy külső mágnes (az állórész) és egy nagy forgó tekercs (rotor) helyett egy léptetőmotor belső mágnese van, amely hatékonyan fel van osztva különálló részekre, amelyek fogaskerekes fogaknak tűnnek. A külső tekercsek megfelelő fogakkal rendelkeznek, amelyek mágneses impulzusokat kölcsönöznek, vonzzák, visszaszorítják és a belső kerék fogait kis lépcsőkön forgatják. Ez egy pillanatra világossá válik, amikor néhány képet nézünk.

A végső különbség az, hogy a léptetőmotor bizonyos helyzetben maradhat, még akkor is, ha egy adott szög alatt forgatja. Ez nyilvánvalóan elengedhetetlen, ha egy olyan motorra van szüksége, amely valamilyen robotkarot képes felhúzni, ami bizonyos mennyiséget forgathat, és pontosan ott marad, míg a robot egy másik része valami mást tesz. Ezt a funkciót néha tartják nyomatéknak (a nyomaték a forgatóerő, amit valami van, így a "nyomaték megtartása" egyszerűen azt jelenti, hogy a léptető motor képes maradni).