Haza > Hírek > Tartalom

A léptetőmotor vezérlésének felosztása

Jan 16, 2020

A léptetőmotor osztott hajtásvezérlése

A léptetőmotorot saját gyártási folyamata korlátozza, például a lépcsőszög méretét a rotorfogak és a futó ütések száma határozza meg, de a forgórészfogak és a futó ütések száma korlátozott, tehát a lépésmotor lépcsőszöge általában nagy és rögzített, a lépés felbontása alacsony, rugalmasság hiánya, rezgés alacsony frekvenciájú működésnél, a zaj nagyobb, mint más mikromotoroknál, ami megkönnyíti a fizikai eszköz kimerültségét vagy károsodását. Ezen hiányosságok miatt a léptetőmotor csak bizonyos esetekben alkalmazható alacsonyabb követelményekkel. A magasabb követelményekkel rendelkező esetekben csak zárt hurkú vezérlés alkalmazható, ami növeli a rendszer bonyolultságát. Ezek a hiányosságok súlyosan korlátozzák a léptetőmotor mint kiváló nyitott hurok vezérlőelem hatékony felhasználását. A felosztásos hajtástechnika bizonyos mértékben hatékonyan kiküszöböli ezeket a hiányosságokat.

A léptetőmotoros felosztású hajtástechnika az S közepén kifejlesztett hajtástechnika, amely jelentősen javíthatja a léptetőmotor átfogó teljesítményét. Az amerikai tudósok először a növekményes mozgásvezérlő rendszer és eszközök éves konferenciáján javasolták a lépcsőzetes felosztás ellenőrzési módszerét. A következő 20 évben a léptetőmotorok felosztási hajtása nagymértékben fejlődött. Fokozatosan az 1990-es években teljesen éretté vált. A Kína&# 39 kutatása a felosztásvezérelt technológiáról a külfölddel egy időben kezdődött.

A kilencvenes évek közepén nagyban fejlődött. Elsősorban ipari, repülési, robotikai, precíziós mérési és más területeken használják, például fotoelektromos teodolit műholdas, katonai műszerek, kommunikációs és radar, valamint egyéb berendezések követésére. A felosztásos hajtástechnika széles körű alkalmazása miatt a motor fázisszámát nem korlátozza a lépésszög, ami kényelmessé teszi a terméket. Jelenleg a léptetőmotor, az aprító állandó áramáramú hajtás, a műszer impulzusszélességű modulációs meghajtó, az áramvektor állandó amplitúdójának egyenletes forgásirányú vezérlés vezérlése a felosztásos hajtástechnikában történik, ami jelentősen javítja a léptetőmotor működési pontosságát, és a léptetőmotor számára nagy sebesség és pontosság a közepes és kis teljesítményű alkalmazások területén.

Először a léptetőmotor fázisáramának vezérlése hardverrel történik. Általában két módszert alkalmaznak: többcsatornás áramkapcsoló áramot használnak az áramellátáshoz, és az áramot a tekercsre helyezik. Ez a módszer csökkenti az erőcső veszteségét, de az áramkörök száma miatt sok eszköz van és nagy volumenű.

Először az impulzus jelet egymásra helyezzük, majd a lépéslépést az erőcső lineáris erősítésével kapjuk meg. Ennek az az előnye, hogy kevés használt eszközt használnak, de az erőcső energiafogyasztása nagy, és a rendszer teljesítménye alacsony. Ha a cső nemlineáris területen működik, torzulást okoz. Saját megsérthetetlen hiányosságai miatt ezt a két módszert jelenleg ritkán használják.