Haza > Hírek > Tartalom

Optikai forgójeladó opciók

Mar 29, 2017

Az optikai forgójeladó megbízható és meghatározott fény- és sötétszerű mintázatot használ a tengely helyzetének, és így egy tárgy helyének meghatározására.

Az optikai forgó jeladó legegyszerűbb kialakítása egy maszk kódoló, de számos más lehetőség van, amely még nagyobb stabilitást és több visszacsatolási információt biztosít az alkalmazási környezetek egyre növekvő változatosságában.

A legalapvetőbb optikai forgó jeladó kialakításának bizonyos korlátai vannak a jelstabilitás és a számlázási módszerek tekintetében, mivel csak néhány jel kimenetre van korlátozva. Az alap A / B jel nem az optikai forgó jeladó tervezésének határa. Az inkrementális és abszolút kódolók innovációja lehetővé teszi az optikai motorok pontos és pontosabb működését szélsőséges környezetben:

  • Az inkrementális kódolók esetében a rotációs optikai motor valamilyen külső módszert igényel egy alapvonal vagy index biztosításához. Ezt úgy tehetjük meg, hogy hozzáadunk egy sávot, amely minden forgatáskor csak egy jelet ad ki, amely az indexjelzőt adja.

  • A rázkódás vagy rezgés érzékenységének korlátozására egy fokozatos optikai forgó jeladó átlagolja a több jelet egyetlen kimenetre.

  • Az abszolút kódolókhoz többszörös fogaskerekek és érzékelők használhatók egyetlen optikai forgó kódolóban. A többfordulatú nyomtatott áramköri lapok és a fogaskerékhajtás folyamatosan számolja a tengely forgását, és mindegyik fogaskerék megtartja saját abszolút pozícióját. Ez rendkívül nagy pontosságot biztosít egy abszolút optikai forgójeladóhoz - akár 4 millió fordulatszámra is.

Az optikai forgójeladó motor szinte páratlan pontosságot eredményez mind az inkrementális, mind az abszolút kódolók számára. Tekintse meg alkalmazásának igényeit - függetlenül attól, hogy az orvosi eszköz finom elmozdulása vagy a robottechnikai szerelési egységek pontossága - annak meghatározása, hogy egy optikai forgó jeladó képes-e az alkalmazás környezetében a szükséges teljesítményt nyújtani:

  • Nagy pontosságú

  • Rezgésállóság és rezgés ipari alkalmazásokban

  • Magas működési fordulatszámok inkrementális kódolókon

  • Multi-turn / multi-gear abszolút kódolók, amelyeknek meg kell követelniük az élettartam összesített forgatási számát