Haza > Hírek > Tartalom

Indukciós versus egyenáramú ecset nélküli motorok

Apr 18, 2017

Wally Rippel egy hosszú ideje támogatója az elektromos járművek. Mielőtt csatlakozott Tesla Motors, volt egy mérnök AeroVironment, ahol segített fejleszteni az EV1 a General Motors és szerepelt a dokumentumfilm film, Ki ölte meg az elektromos autót? Wally is dolgozott a Jet Propulsion Laboratory elektromos jármű akkumulátor kutatás egyéb projektek. 1968-ban, mint egy Caltechundergraduate diák, aki épített egy elektromos autó (egy átalakított 1958 Volkswagen mikrobusz), és megnyerte a nagy Transcontinental Electric Car Race ellen MIT.

Az egyik méret nem minden
A gázzal hajtott járművekben a motorok nem egyformák. Vannak lapos fejek, Hemis, egyenes, ellentétes, és V konfigurációk. És tovább és tovább. Azt gondolták volna, hogy évekkel ezelőtt valaki kitalálta volna, melyik a legjobb. Ez véget vetett volna az összes választásnak, és ezután csak az egyik legjobb motortípus lenne a gyártásban. Nem így van. Nincs egyetlen legjobb motor típusa, hanem különféle típusú motorok vannak, amelyek megfelelnek a személyes igényeknek, például az árnak és a teljesítménynek. Ez igaz az elektromos hajtásokra is.

Régebben, amikor még nem volt haj a fejemen, és végrehajtani egy logarléc, voltak ólom-sav akkumulátor, DC kefe motorok és vezérlők kontaktor. Ma ezek közül egyik sem marad (beleértve a hajamat). Ólom váltotta lítium és DC akár DC kefe nélküli vagy indukciós. A kontaktorok időközben a moduláló inverterekhez adtak lehetőséget. Tehát mindegyik elem elavulna a közeljövőben, vagy lehetséges-e valami "stabilitás"? Jó kristálygömb nélkül nehéz megjósolni a jövőt. Azt hiszem azonban, hogy mind az indukciós, mind a kefe nélküli gépek "látni fogják" az elkövetkező évek során. Mindegyiknek hűséges hívei és vallási kegyetlenkedői lesznek.