Haza > Hírek > Tartalom

Hogyan válasszuk ki a léptőmotort és annak alapelveit

Jan 11, 2020

Módszer kiválasztása


Léptőmotor és a vezető kiválasztásának módja:

Döntse el, mennyi nyomatékra van szükség: a statikus nyomaték az egyik fő paraméter a léptőmotor kiválasztásához. Ha a terhelés nagy, nagy nyomatékmotort kell használni. Ha a nyomatékindex nagy, a motor alakja is nagy.

A motor menetsebességének megítélése: ha a sebességigény magas, a nagyobb fázisárammal és kisebb induktivitussal rendelkező motort kell kiválasztani a teljesítménybevitel növeléséhez. A vezetőt magasabb tápfeszültségen választják ki.

Válassza ki a motor telepítési előírások: 57, 86, 110, stb, elsősorban a nyomaték követelményeknek.

Határozza meg a pozicionálási pontosságot és a rezgési követelményeket: határozza meg, hogy szükség van-e és ha hány albontásra.

Válassza ki a vezetőt a motor árama, térfelosztása és tápfeszültsége alapján.


Léptőgép Motor alapelve


Működési elv

Általában a motor rotorja állandó mágnes. Amikor az áram átáramlik a stortekercseken, a gömbtekercsek vektor mágneses mezőt hoznak létre. A mágneses mező hatására a rotor szögben forog, így a rotor mágneses mezejének iránya megegyezik az állórész mágneses mezejének irányával. Amikor az állórész vektor mágneses mezeje szöggel forog. A rotor is forog egy szög ben a mágneses mező. Az elektromos impulzus minden egyes bemenete esetén a motor egy lépéssel tovább forog. A kimeneti szögelmozdulás arányos az impulzusok számával, és a sebesség arányos az impulzusfrekvenciával. Változtassa meg a tekercsek feszültség alá váltásának sorrendjét és a motor megfordulását. Ezért a forgatás a léptőmotor lehet vezérelhető szabályozásával az impulzusok száma, frekvencia és a bekapcsolási sorrendminden fázisban tekercselés a motor.


Fűtési elv

Általában látni mindenféle motor, a belső vasmag és kanyargós tekercsek. A tekercs ellenállása, a felvillanyozó veszteség, a veszteség mérete arányos az ellenállás és az áramlat négyzetével, ez az, amit gyakran mondunk rézveszteség, ha az áram nem a standard dc vagy szinuszhullám, harmonikus veszteséget is eredményez; Core hiszterézis örvényáram hatása, a váltakozó mágneses mező is termel veszteségeket, a méret az anyag, áram, frekvencia, feszültség, ez az úgynevezett vas veszteség. Réz és vas veszteségek formájában hő, így befolyásolja a hatékonyságot a motor. Léptető motorok általában folytatni pozicionálási pontosság és nyomaték kimenet, alacsony hatékonysággal, nagy áram és a magas harmonikus alkatrészek, és a frekvencia váltakozó áram is változik a sebesség, így léptető motorok általában fűtési feltételek, és a helyzet súlyosabb, mint az általános ac motor.