Haza > Hírek > Tartalom

Gear Ratio Guide

Mar 29, 2017

Ez az útmutató egyéni elektromos átalakításra, tervezésre és építésre szolgál; Robogók, kerékpárok, gokartok, ATV-k, kocsik és egyéb hasonló könnyű elektromos járművek.

Motortípusok

Kétféle elektromos motor létezik; Szabványos motorok és hajtóműves motorok. A szabványos motorok tengelyei közvetlenül kapcsolódnak a motor tekercséhez, a tengely kimeneti fordulatai általában 1800-3000 RPM között vannak. A fogaskerék-motorok fogaskerék-csökkentő hajtóművei vannak beépítve a tengely kimeneti sebességével, általában 400-550 ford / perc között.


Standard motors (elektromos robogómotorok)

A normál motorok elektromos robogókhoz, gokartokhoz és hasonló, 6 "-12" kerekekhez hasonló járművekhez készültek. A normál motorokat nem szabad elektromos kerékpárra tervezni, kivéve, ha a sebességváltó sebességváltóját, például a tengelycsapot használják, csökkentik a sebességváltót, hogy a jármű mozgása közben működjenek a felső RPM közelében. Túl alacsony az RPM-nél, ami túlhevülést és esetleg égetést okoz, és nem teszi lehetővé számukra, hogy teljes energiamennyiséget termeljenek, amellyel potenciálisan képesek.


Hajtóműves motorok (elektromos kerékpáros motorok)

A fogaskerekek elektromos kerékpárokhoz készültek, 16 "- 26" kerekekkel. A hajtóműveket kisebb kerekekkel ellátott járművekre is fel lehet használni, ha lassú felső fordulatszám és magas nyomaték a hegymászáshoz vagy a homok vagy az iszap vezetéséhez.