Haza > Hírek > Tartalom

DC kefe nélküli motor működési elve

Dec 25, 2019

DC kefe nélküli motor működési elve


TEC3650 (2)-1


A BLDCM elektronikus kommutációját félvezető kapcsolóberendezéssel valósítják meg, amelynek célja a hagyományos kontaktkommutátor és a kefe helyettesítése elektronikus kapcsolókészülékkel. Előnyei a nagy megbízhatóság, nincs kommutációs szikra, alacsony mechanikai zaj, és széles körben használják kiváló minőségű felvevőállványokban, videofelvevőkben, elektronikus eszközökben és automatikus irodai berendezésekben.

A BLDCM állandó mágneses rotorból, többpólusú tekercselő állórészből és helyzetérzékelőből áll. A forgórész helyzetének változása szerint a helyzetérzékelő bizonyos sorrendben kicseréli az állórész tekercsének áramát (vagyis érzékeli a forgórész pólusának helyzetét az állórész tekercséhez viszonyítva, és a helyzetérzékelő jelet generálja a meghatározott helyzetben) a tápkapcsoló áramkörének vezérlése a jelkonverziós áramkör feldolgozása után, és a tekercsáram kapcsolása egy bizonyos logikai kapcsolat szerint). Az állórész tekercsének üzemi feszültségét az elektronikus kapcsoló áramkör biztosítja, amelyet a helyzetérzékelő kimenete vezérl.

Háromféle helyzetérzékelő létezik: mágneses érzékelő, fotoelektromos érzékelő és elektromágneses érzékelő.

A mágneses helyzetérzékelővel ellátott BLDCM esetében a mágneses érzékelőt (például hall elem, mágneses dióda, mágneses érzékeny dióda, mágneses érzékeny tranzisztor, mágneses érzékelő ellenállás vagy speciális integrált áramkör) be kell építeni az állórészre, hogy észleljék a mágneses mező változását, amikor az állandó mágnes és a forgórész forog.

Fotoelektromos helyzetérzékelővel ellátott BLDCM esetén az állórész szerelvényét egy adott helyzetnek megfelelő fotoelektromos érzékelővel látják el, a forgórészt fényvédővel látják el, a fényforrást pedig led vagy kis izzóval látják el. Amikor a forgórész forog, az állórészen alkalmazott fényérzékeny alkatrészek időközönként impulzusjeleket generálnak egy bizonyos frekvencián, a fény pajzsának működése miatt.

Az elektromágneses helyzetérzékelővel ellátott BLDCM elektromágneses érzékelő alkatrészekkel (például kapcsoló transzformátorral, közelségi kapcsolóval, LC rezonancia áramkörrel stb.) Van felszerelve az állórészen. Amikor az állandó mágnes forgórészének helyzete megváltozik, az elektromágneses hatás miatt az elektromágneses érzékelő magas frekvenciájú modulációs jelet állít elő (amplitúdója változik a forgórész helyzetével).


További részletek a DC kefe nélküli motorról, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot


Kapcsolattartó: Lulu Fung

E-mail: lulu@ttmotor.com

Mobiltelefon: (86) 158 1855 9903

Tel: (86) 755-8250 1105

Kiegészítés: 4. emelet, C épület, Huilongda Ipari Park, Shilong közösség, Shiyan, Bao' An District, Shenzhen, Kína

Cég neve: TT Motor (HK) Industrial Co., Ltd.

Weboldal:www.ttmotor.com


Lulu Fung