Haza > Hírek > Tartalom

A fotoelektromos kódolók osztályozása és kiválasztása

Mar 04, 2017

A fotoelektromos kódolók osztályozása és kiválasztása

Az érzékelői osztályhoz tartozó jeladó, amely leginkább a sebesség, a helyzet, a szög, a távolság vagy a számlálás mechanikai mozgásának észlelésére szolgál, az ipari gépek alkalmazása mellett sok motorvezérlést, például szervo motorokat, BLDC szervomotorokat kell Amely a motorvezérlő kódolójához van felszerelve, mint a kommutáció, a sebesség és a széles körű alkalmazások észlelésének helye.

A kimutatási elv szerint a jeladó optikai, mágneses, induktív és kapacitív. A skála módszer és a jelkimenet formája szerint osztva inkrementális jeladóval és abszolútérték-jeladóval. A fotoelektromos kódoló a rács diffrakciós elvének alkalmazása az elmozdulásnak - a digitális átalakulásnak, a szerszámgépekben és a számítástechnikai eszközökben való alkalmazásának köszönhetően, egyszerű felépítése, nagy pontossága, hosszú élettartama stb. Miatt otthoni és abroa népszerűsítés . És széles körben használják az alkalmazások pozícionálásában, sebességében, hosszában, gyorsulásában, vibrációjában és egyéb vonatkozásaiban.

Az inkrementális jeladó tengelyének forgása, van egy megfelelő impulzus kimenet, a számlálás kezdőpontja önkényesen beállítva, több fordulatú végtelen akkumulációt és mérést eredményezhet. A jeladó tengelyének forgása rögzített impulzust ad ki, az impulzusok számát a kódolórács számával határozza meg. Javítani kell a felbontást, a 90 fokos fáziseltolódás A, B kétirányú jelfrekvencia használatát vagy a nagy felbontású jeladó cseréjét.

http://www.usdttmotor.com/encoder/optical-encoder/