Haza > Hírek > Tartalom

Kefe nélküli motor VS kefe motor

Dec 30, 2019

A kefe nélküli motor és a kefe motor összehasonlítása a következő:

A kefe motor hátrányai

1. Nagy súrlódás és veszteség
A régi modelltársak ezt a problémát tapasztalták, amikor az ecsetmotorral játszottak, vagyis ha a motort egy ideig használják, be kell kapcsolniuk a motort, hogy megtisztítsák a motor szénkefét, ami időigényes és munkaigényes, és a karbantartás intenzitása nem kevesebb, mint egy családi takarítás.

2. Magas hő és rövid élettartam
A kefe motorjának felépítése miatt a kefe és a kommutátor közötti érintkezési ellenállás nagyon nagy, így a motor teljes ellenállása nagy és könnyen melegíthető, míg az állandó mágnes hőelem. Ha a hőmérséklet túl magas, a mágnes acéla lecsökkent, ami rontja a motor teljesítményét és befolyásolja a kefe motor élettartamát.

3. Alacsony hatékonyság, alacsony kimeneti teljesítmény
A fent említett kefe motor melegítési problémája nagyrészt a motor belső ellenállásával kapcsolatos jelenlegi munkának köszönhető, tehát az elektromos energia nagyrészt hőenergiává alakul át, tehát a kefe motor kimeneti teljesítménye nem nagy, és a hatékonyság nem magas.


Brushless DC motor

A kefe nélküli DC motor előnyei

1. Nincs kefe, alacsony interferencia
A legközvetlenebb változás az, hogy a kefe motorja közben nem keletkezik elektromos szikra, ami nagymértékben csökkenti az elektromos szikra interferenciáját a távirányító rádióberendezésében.

2. Alacsony zajszint, zökkenőmentes működés
Kefe nélkül a súrlódás jelentősen csökken, a futás egyenletes és a zaj sokkal alacsonyabb. Ez az előnye hatalmas támogatást nyújt a modell futó stabilitásához.

3. Hosszú élettartam, alacsony karbantartási költségek
Elektromos kefe nélkül a kefe nélküli motor kopása főleg a csapágyon van. Mechanikai szempontból a kefe nélküli motor szinte karbantartás nélküli motor. Szükség esetén csak por-eltávolítási karbantartást kell elvégeznie. A következő összehasonlításban megismerjük a BLDCM előnyeit a BLDCM-hez képest, de minden nem abszolút. A BLDCM teljesítményjellemzői, mint például a kiváló alacsony fordulatszámú nyomaték és a nagy nyomaték, pótolhatatlanok. Ugyanakkor a BLDCM egyszerű használatának szempontjából, a BLDCM csökkenő költségeivel és a BLDCM technológia fejlesztésével otthon és külföldön egyaránt versenytársa van a piaccal. Ugyanakkor a modellmozgás fejlesztése nagyban megkívánja támogatni.