Haza > Hírek > Tartalom

Brushless Motor magas megbízhatóság, jó stabilitás, erős alkalmazkodóképesség

Nov 01, 2017

A kefe nélküli motor egy szinkronmotor, azaz a motor forgórész forgási sebességét befolyásolja az állórész forgó mágneses mező és a rotor pólusszámának sebessége. A kefe nélküli motor a hagyományos DC motor előnyeit élvezi, miközben kiküszöböli a szénkefe, a csúszásgátló szerkezetét, a fokozat nélküli sebességszabályozást, a széles sebességtartományt, az erős túlterhelést, a magas megbízhatóságot, a jó stabilitást, az erős alkalmazkodóképességet, az egyszerű karbantartást és karbantartást. A Brushless Motor kommutációs áramköre olyan meghajtó és vezérlő részekből áll, amelyeket nem könnyű elkülöníteni, különösen a kis teljesítményű áramkörök integrálják a kettőt egyetlen ASIC-be.

A DC motor képes nagy névleges nyomatékot biztosítani gyors reagálással, nagy indítási nyomatékkal, nulla sebességtől a névleges fordulatszámig. De a DC motor előnyei hátrányosak, mivel a DC motor az állandó nyomaték teljesítményére egy névleges terhelést termel, majd az armatúra mágneses tér és a rotor mágneses mezőjének 90 ° -ot kell tartania, ez pedig a szénkefeen keresztül történik egyenirányító. A szénkefék és a kapcsolókészülék szikrát és festéket eredményez, amikor a motor forog, így az alkatrészek károsodása mellett korlátozott a felhasználási helyzet.

A kefe nélküli motor a motortest és a működtető szerkezetből áll, és a motor állórésze három relatív csillagformájú, háromfázisú aszinkron motorhoz hasonló. A motor forgórészének mágneses állandó mágnes van, a motortor polaritásának kimutatása érdekében a motor belsejében egy helyzetérzékelő van elhelyezve. A hajtómű egy elektromos elektronikai eszközből és egy integrált áramkörből áll, a funkció: a motor indítási, ütköző és fékjelének elfogadása a motor indításának, leállításának és fékezésének vezérlésére, valamint a helyzetérzékelő jel elfogadására valamint a pozitív és negatív jelet a frekvenciaváltó hídjának egyes áramvezetékeinek ki- és bekapcsolására, a folyamatos nyomaték létrehozására; fogadja el a sebességet és a fordulatszám-visszajelző jelet. Használja a sebesség szabályozására és beállítására, védelmet és megjelenítést, és így tovább.

A kefe nélküli motor a motortestet és a működtetőt tartalmazza, tipikus elektromechanikus integrációs termék. Mivel a Brushless Motor automatikus vezérléssel működik, nem lesz olyan, mint a nagysebességű indítású szinkronmotor a változó frekvenciaszabályozás alatt, hanem a rotoron történő induló tekercselés is, és nem okoz oszcillációt és veszteséget lépés, amikor a terhelés mutált. Közepes és kis kapacitású, az állandó mágneses Brushless Motor jelenleg a ritkaföldfémű NdFeB (-) anyag mágneses energiaszintjét használja. Ezért a ritkaföldfémes, állandó mágneses kefe nélküli motor mennyisége csökkenti az azonos teljesítményű háromfázisú aszinkron motor méretét.

Egyszerűen a tekercselő motor tekercsének aktuális hullámának váltakozó frekvenciáját és hullámformáját a tekercs körül a tekercsek megváltoztatják, és a mágneses mező a motor tengelye körül forgó mágneses mezőt képez, amely az állandó mágneses mágneseket a rotor, a motor felbukkan, a motor teljesítménye és a mágnesek száma, a mágnes mágneses fluxus ereje, a motor bemeneti feszültség mérete és egyéb tényezők, még a kefe nélküli motorvezérlési teljesítménynek nagyszerű kapcsolatai vannak, mert a bemenet DC, a jelenlegi áramszabályozónak háromfázisú váltóáramra van szüksége, de a távvezérlőtől vezérlőjeleket is kell kapnia, szabályoznia kell a motor sebességét, hogy megfeleljen a modellhasználat igényeinek. Általánosságban elmondható, hogy a kefe nélküli motor szerkezete viszonylag egyszerű, a tényleges döntés a kefe nélküli elektronikus kormányzó teljesítményének használatához, a megfelelő elektronikus kormányzónak rendelkeznie kell egykipás vezérlőprogram-tervezéssel, áramköri tervezéssel, összetett feldolgozási folyamattal, például a teljes vezérléssel , így az ár, mint a kefe motor sokkal magasabb.