Haza > Hírek > Tartalom

Kefe nélküli villanymotor

Aug 17, 2019

Kefe nélküli villanymotor


A kefe nélküli villanymotor olyan villamos motor, amelyet egy villamos bemenet hajt meg, amelyben nincs bármilyen kommutátor vagy csúszógyűrű. Tervezéstől függően váltakozó áramú vagy egyenáramúak lehetnek.


Általában az „kefe nélküli motor” kifejezés állandó mágneses szinkronmotorra (PMSM) vagy állandó mágneses motorra (PMM) vonatkozik, egy olyan szinkronmotorra, amely állandó mágneseket használ, nem pedig a forgórész tekercseit. A PMSM-ek vagy axiális fluxus, radiális fluxus, keresztirányú fluxus vagy fluxus váltás az alkotóelemek elrendezésétől függően, mindegyik topológiának eltérése van a hatékonyság, méret, súly és működési sebesség között.


Az alternatív kivitelben a mágnesek helyett vonakodást lehet használni. Az aszinkron indukciós motorok szintén kefe nélküli motorok.


A kefe nélküli DC motor egy kefe nélküli váltóáramú motor beépített inverterrel és egyenirányítóval, érzékelővel és invertervezérlő elektronikával. A váltóáramú inverter / vezérlő elektronika modern korú találmány, csak körülbelül 1984 óta kapható, és a találmány feltalálója, Miro Zoric fejlesztette ki.


微信图片_20190817162927


M