Haza > Hírek > Tartalom

A bolygókerekes hajtóműmotor előnyei és hátrányai

Apr 06, 2017
A hajtóműmotor egy villanymotor és egy bizonyos számú hajtómű kombinációja. Ennek az ipari motornak a fő célja a motor fordulatszámának csökkentése, miközben megtartja a nagy nyomatékot. A sebességfokozatok motorral kombinálva csökkentik a motor fordulatszámát, miközben növelik a kimeneti nyomatékot. A hajtóműves motorok fő előnyei:
- egyszerűbb tervezés és kivitelezés;
-Minden fogaskerekes motorok kikapcsolása és integrálása;
-A mérnöki költségek csökkentése.
A fogaskerekes motorokat számos ipari alkalmazásban használják. A kis hajtóműves motoroktól az órákig az ipari alkalmazásokhoz használt nagy sebességű motorokhoz, például a daru motorjaihoz, amelyek különböző anyagok nehéz terhelését emelik ki.
A fogaskerekes motorokat számos ipari alkalmazásban használják. A kis hajtóműves motoroktól az órákig az ipari alkalmazásokhoz használt nagy sebességű motorokhoz, például a daru motorjaihoz, amelyek különböző anyagok nehéz terhelését emelik ki.
A hajtóműves motorok különböző stílusokban és változatokban érkeznek, beleértve: csigakerékmotorokat, inline tervezőmotorokat és párhuzamos tengely modelleket. Az ilyen típusú motorokat számos szempont szerint sorolják be különböző szempontok szerint. Az egyik fő rész a motor áramforrás-követelményein alapul. Ezért két általános típusú hajtóműves motor van: AC motorok és egyenáramú motorok. A motorteljesítmény típusa számos tényezőre hat, amelyek meghatározzák a motor teljesítményét. Ilyen tényezők a megbízhatóság, a karbantartás és a működtetés költségei, valamint a sebességszabályozás összetettsége.
Egy másik tényező, amely szerint ezek a motorok többféle típusba sorolhatók, a fogaskerékrendszer. A fogaskerekek számától, típusától és elrendezésétől függően vannak: meghajtó hajtóműves motorok, bolygókerekes hajtóműves motorok, csigakerékhajtású motorok és kúpkerekes motorok.
A bolygókerekes hajtóműves motorok a leggyakoribb típusú ipari motorok. A bolygókerekes fogaskerék-típus jellemzõje a többféle bolygókerekes fogaskerék, amelyek egy központi (más néven "nap") fogaskerekek körül forognak. A bolygókerekes hajtóműves motorok forgó mozgást generálnak, ami csökkenti a sebességet és megnöveli a közepes szintű precíziós iparban használt ipari motorok nyomatékát olyan alkalmazásokban, mint az automatizálási szerelés.
A bolygókerekes hajtóműves motorok számos előnnyel és hátránnyal járnak. Az ilyen típusú motor használata előtt szem előtt kell tartanod a bolygókerekes hajtóműrendszer következő előnyeit és hátrányait.
A bolygókerekes hajtóműves motorok előnyei:
- magas szintű hatékonyság a különféle ipari alkalmazásokhoz;
-High Power Density;
-megtarthatóság és hosszú távú használat;
- Pontos sebességváltó;
- Kompakt méret;
- könnyűszerkezetes;
-9: 1 arányú arány; 4 szakasz 9000: 1;
-Caxiális elrendezés;
-Lehetőség a moduláris bolygókeretek többségének összeragasztására.
- A bolygókerekes hajtóművek motorjainak hátrányai
Hangos működés;
-Töltés megosztás a nagyon pontos sebességváltástól függően;
- A nagy teherbírás következtében az építőipar kopása elhúzódik.
-A karbantartás magas költsége, ha lassabb műveletekhez használják;
- A bolygóműves motorok élettartamának csökkentése, ha lassú üzemelésre használják.