Haza > Hírek > Tartalom

AC motor VS DC motor

Apr 07, 2017

A fő különbség a háromfázisú motorok és a   DC motor s megtalálható a neve is az, egyenáramú motorok futnak egyenárammal szemben a váltóáram, amelyen váltakozó áramú motorok futnak.

Egyenárammal az energiát elemekből vagy cellákból nyeri, és állandó feszültséget generál. Ez az állandó feszültség serkenti az egyenletes áramlást az egyik irányba. Ez az állandó és pontos energiaáram, amely a legmegfelelőbb egyenáramot biztosítja olyan alkalmazásokhoz, amelyek pontos és stabil működést igényelnek, mint például a fordulatszám és a nyomatékszabályozó alkalmazások.

A váltakozó áramerősség mellett mind az AC generátorok, mind a hálózati tápegység biztosítja az energiát, hogy különböző feszültséget generáljon. Ennek a változó feszültségnek köszönhetően a váltakozó áramú elektronok, ellentétben az egyenárammal, folyamatosan változtatják az irányt, előre és hátrafelé haladva. Szintén ellentétben az egyenárammal, amely nem képes hosszú távon közlekedő feszültséget előállítani, a váltakozó áram feszültsége biztonságos a távolsági átvitelhez, és nagyobb teljesítményt nyújt, így a váltakozó áram ideális mind otthoni, mind ipari alkalmazásokhoz.

Míg első pillantásra a váltakozó áramú motorok és az egyenáramú motorok közötti különbség triviálisnak tűnhet, további ellenőrzés után láthatja, hogy ezek a látszólagos kis különbségek óriási hatást gyakorolnak az alkalmazás hatékonyságára. A váltóáramú motor és a DC motorok közötti választás során meg kell fontolnia, hogy honnan származik a teljesítménye, valamint hogy az alkalmazásnak milyen pontossággal kell működnie. Által   megvitatni ezeket a tényezőket a szakember technik r, biztos lehet benne, hogy megkapja a legjobb motor az alkalmazás.